Print

3de tot 6de leerjaar - actieve rondleiding thema's

Kris kras door het mim

Het muziekinstrumentenmuseum is meer dan een verzameling objecten. Elk instrument heeft een eigen verhaal, vaak met andere instrumenten in een bijrol. Ook de geschiedenis van het museum en het gebouw zijn de moeite waard.

Boem, knal, en toen was er geluid

Hoe ontstaat geluid? In ons muzieklaboratorium vermengen wij druppeltjes trilling met een geutje resonantie. Nog wat geluidsgolven erbij, een smak ritme en ... achteruit voor het explosieve resultaat!

Instrumentenverhaaltjes

Tussen de klanken van viool en trompet duiken een prinses, een heks, een zonnig dorpje en jagers in de bergen op. Instrumenten maken niet alleen muziek, ze vertellen ook verhalen. Vaak spelen ze zelfs de held in opera's en volksverhaaltjes. Tromgeroffel begeleidt ons naar de toppen van de Himalaya, op de klanken van een hoorn doorkruisen wij een donker bos en op het deuntje van een klarinet dansen wij samen met een beer.

Instrumenten van het orkest

Wij nemen een kijkje achter de schermen van het symfonisch orkest. Strijkers, blazers en slagwerk behoren tot de vaste kern. Af en toe krijgen ze het gezelschap van nog andere instrumenten. Wij leren ze allemaal kennen en ontdekken op welke manier ze samen spelen.

terug naar de vorige pagina