Print

3de tot 6de leerjaar - workshop

Het grote huis-, tuin- en keukenorkestHet grote huis-, tuin- en keukenorkest

Sinds jaar en dag maken mensen muziekinstrumenten met materiaal dat ze voor handen hebben. Hout, hoorns van dieren, bamboe, klei, schelpen, dierenhuid, noem maar op. Als je ze op de juiste manier gebruikt, kan je al deze materialen doen klinken en kan je er muziek mee maken.

Hoe ontstaat klank precies en hoe kan je een klank veranderen? Wij gaan proefondervindelijk te werk en maken gebruik van echte muziekinstrumenten om dit te achterhalen. Wij bekijken verder hoe instrumentenbouwers muziekinstrumenten maken en welke materialen ze hiervoor gebruiken.

Tijdens de workshop gaan wij aan de slag met recuperatiemateriaal. Wij maken zelf een muziekinstrument en wij leren er op spelen. Met deze zelfgemaakte muziekinstrumenten bouwen wij uiteindelijk een heus orkest.

Wanneer: alle dagen behalve maandag
Duur formule A: 1u30 + 1u30 (in de voor- en namiddag)
Duur formule B: 2u
Tarief formule A: € 180 per groep (max. 15 pers. per groep)
Tarief formule B: € 90 per groep (max. 15 pers. per groep)

Start de reservatieprocedure met onze infofiche.

Opgelet! De workshop is beschikbaar voor maximum 30 kinderen.

Instrumentenfamilies

De viool behoort tot de familie van de snaarinstrumenten, meer bepaald de kant van de strijkers. De piano is ook een snaarinstrument maar van een heel andere kant. Het accordeon hoort bij de clan van de instrumenten die met lucht werken, maar blazen kan je er niet op. De trommel en de klok zijn beide slaginstrumenten en toch behoren zij niet tot dezelfde familie. Deze workshop is een inwijding in de diepste familiegeheimen van instrumenten. Hij speelt zich af in de tentoonstellingszalen en in het Atelier, een ruimte speciaal ingericht om in groep te musiceren.

Wanneer: alle dagen behalve maandag
Duur: 1u30
Tarief: € 90 per groep (max. 15 pers. per groep)
+ € 12,50 in het Engels

Start de reservatieprocedure met onze infofiche.

Opgelet! De workshop is beschikbaar voor maximum 45 kinderen (3 groepen).