PrintMail this page

de concertzaal

concertzaal

Op de achtste verdieping bevindt zich een concertzaal met 200 plaatsen. Deze zaal werd volledig nieuw gebouwd in het classicistische gedeelte van het mim. Omdat het publiek in een halve cirkel om de artiesten heen zit, als in een klein Grieks theater, is de sfeer intimistisch. Van geluidsversterking is zelden sprake, precies dankzij dat direct contact tussen uitvoerder, zijn instrument en het publiek. De concertzaal heeft ook al als opnamestudio gediend voor de eigen cd producties van het mim. Deze cd's zijn te koop in de museumwinkel.

Wilt u graag zelf een concert organiseren, contacteer dan Wim Verhulst op het nummer +32 2 545 01 51 of via w.verhulst@mim.be.

U kan de concertzaal afhuren voor privé evenementen. Daarvoor belt u de verhuurdienst op +32 2 741 73 48 of klikt u hier.

In het mim vinden jaarlijks gemiddeld 130 muzikale evenementen plaats. Meestal in de concertzaal, maar regelmatig ook in de tentoonstellingszalen zelf. Voor suggesties van concertprogramma's contacteert u de programmator. U vindt de hele programmatie terug in de kalender.