PrintMail this page

De Week van de Klank - Human Organ Concerto / Jo Caimo

31/01/2018 - 10:00 - 16:45
evenement

JoCaimo

MIM +7

De Week van de Klank vindt plaats op verschillende locaties in Brussel. Het doel is het publiek een betere kennis van klank en geluid bij te brengen en het belang ervan in de samenleving te onderlijnen, via lezingen, concerten, filmvoorstellingen, installaties. De Week van de Klank wil meer zijn dan een festival. Het is een maatschappelijk gebeuren! Het participatieve aspect is een prioriteit en mikt op de deelname van zoveel mogelijk mensen. Alle activiteiten zijn dan ook gratis.

The Human Organ Concerto van experimenteel muzikant en performer Jo Caimo is een audiovisuele installatie die moet worden 'uitgevoerd' door het publiek zelf. Een orgel wordt aangestuurd door het ritme van de ademhaling van maximaal 10 personen. Ze ademen door een apparaat dat hun adem vertaalt in 4 elektrische pulsen die draadloos verbonden zijn met 4 verschillende tonen van het pijp-orgel. Collectieve ademhalingsmuziek wordt gecreëerd. Gewoon ademen is de boodschap !

Vernissage en demonstratie met de kunstenaar zelf op 31/01 om 12u30

De installatie is tot stand gekomen met de hulp van Sjoerd Leijten, Boris Van Heerden, Overtoon, Stormopkomst, Werktank en Imal.

OVERTOON is een artist‐run platform in Brussel voor geluidskunst of geluidsgebaseerde installatiekunst met 3 ankerpunten: onderzoek, creatie en distributie.

WERKTANK is een productieplatform voor mediakunst. Hun belangrijkste missie is de realisatie en distributie van installatiekunst die de relatie tussen technologie en perceptie onderzoekt.

Meer info

Jo Caimo

praktisch
prijs: 

Gratis

Media
Images: 
De Week van de Klank - Human Organ Concerto / Jo Caimo
De Week van de Klank - Human Organ Concerto / Jo Caimo
De Week van de Klank - Human Organ Concerto / Jo Caimo