Print

hoger onderwijs 18-26 jaar

In het mim staat een competente ploeg van musicologen en animatoren klaar om u in groep te ontvangen voor een thematisch bezoek. Dat is een heel andere ervaring dan een individueel bezoek waar u alleen bent met uw hoofdtelefoon. Tijdens een begeleid bezoek neemt een gids jullie mee in een verhaal, geïllustreerd met opgenomen muziek maar ook met echte instrumenten. Interactie tussen groep en gids ontstaat vanzelf.

In het mim krijgt u nooit voorgekauwde kost. Bekijk hieronder alvast enkele mogelijke thema's en contacteer ons bespreekbureau om uw bezoek tot in de puntjes te regelen. Weet dat thema's op aanvraag of een specifiek verzoek altijd bespreekbaar zijn.

Wanneer: alle dagen behalve maandag
Duur: 1u30
Tarief: € 90 per groep + € 4 (studenten kunstonderwijs) of € 8 toegang p.p. (max. 15 pers. per groep)
+ € 12,50 in het Engels

Reserveer hier

thema's

  • Ontdek het mim

Het Muziekinstrumentenmuseum is meer dan een verzameling objecten. Elk instrument heeft een eigen verhaal, vaak met andere instrumenten in een bijrol. Ook de geschiedenis van het museum en het gebouw zijn de moeite waard.

  • Geschiedenis van het orkest

De geschiedenis van het orkest hangt nauw samen met de oorspronkelijke functie van de muziekinstrumenten en hun plaats in de maatschappij. Wij reconstrueren het verhaal van het orkest, van de stadsmuzikanten uit de Renaissance tot de symfonische mastodonten van de 19de eeuw.