PrintMail this page

hoger onderwijs 18-26 jaar

actieve rondleiding

In het mim staat een competente ploeg van musicologen en animatoren klaar om u in groep te ontvangen voor een thematisch bezoek. Dat is een heel andere ervaring dan een individueel bezoek waar u alleen bent met uw hoofdtelefoon. Tijdens een begeleid bezoek neemt een gids jullie mee in een verhaal, geïllustreerd met opgenomen muziek maar ook met echte instrumenten. Interactie tussen groep en gids ontstaat vanzelf.

In het mim krijgt u nooit voorgekauwde kost. Bekijk hieronder alvast enkele mogelijke thema's en contacteer ons bespreekbureau om uw bezoek tot in de puntjes te regelen. Weet dat thema's op aanvraag of een specifiek verzoek altijd bespreekbaar zijn.

Wanneer: alle dagen behalve maandag
Duur: 1u30
Tarief: € 90 per groep + € 4 (studenten kunstonderwijs) of € 8 toegang p.p. (max. 15 pers. per groep)
+ € 12,50 in het Engels

Start de reservatieprocedure met onze infofiche.

thema's

  • Ontdek het mim

Het Muziekinstrumentenmuseum is meer dan een verzameling objecten. Elk instrument heeft een eigen verhaal, vaak met andere instrumenten in een bijrol. Ook de geschiedenis van het museum en het gebouw zijn de moeite waard.

  • Muziek en spiritualiteit

Altijd en overal heeft muziek een belangrijke rol gespeeld in de dialoog tussen de mens en het Hogere (en zijn angst voor het Lagere). Wij bekijken instrumenten met die  speciale functie, de symboliek erachter en het specifieke gebruik ervan in een waaier van culturen. Het muziekinstrument : medium tussen het zichtbare en het onzichtbare.

  • Geschiedenis van het orkest

De geschiedenis van het orkest hangt nauw samen met de oorspronkelijke functie van de muziekinstrumenten en hun plaats in de maatschappij. Wij reconstrueren het verhaal van het orkest, van de stadsmuzikanten uit de Renaissance tot de symfonische mastodonten van de 19de eeuw.

  • Rond de wereld in 80 minuten

Het mim toont instrumenten uit meer dan 50 landen verspreid over alle continenten. Russische accordeons, Indische sitars, Afrikaanse trommels en andere etnische instrumenten komen aan bod.