Print

mensen met een visuele beperking

Binnen handbereik (workshop)

Ons programma Binnen handbereik voor personen met een visuele beperking is gebaseerd op voelen, luisteren en van dichtbij kijken.

De gids vertelt hoe de tentoonstellingszalen opgebouwd zijn. De deelnemers kunnen enkele instrumenten in handen nemen en de speelwijze uitproberen. Ze kunnen ook specifieke materialen uit de instrumentenbouw voelen én ruiken. Via opgenomen muziekfragmenten ontdekken ze de klank van instrumenten. Aan de hand van losse onderdelen toont de gids hoe instrumenten werken.

De rondleiding vindt plaats in de museumzalen. Indien u wenst kan u ook een bezoek brengen aan het Atelier. Gelieve dit aan te geven bij uw reservatie. Het Atelier is een ruimte ingericht om in groep te musiceren. Dit is een ideale gelegenheid om muziek samen te beleven.

Geleid bezoek

Gids en groep bouwen samen een verhaal op in de tentoonstellingszalen. Objecten uit de collectie worden samen besproken, gidsen hebben toegang tot muziekinstrumenten die mogen worden aangeraakt, uit elkaar gehaald en bespeeld. Verschillende thema's staan klaar, een algemene kennismaking kan ook. Zo wordt een actieve rondleiding in het mim telkens een unieke ervaring, afgestemd op de interesses en vaardigheden van de deelnemers.

Thema's:

  • Ontdek het mim

Het muziekinstrumentenmuseum is meer dan een verzameling objecten. Elk instrument heeft een eigen verhaal, vaak met andere instrumenten in een bijrol. Ook de geschiedenis van het museum en het gebouw zijn de moeite waard.

  • Instrumenten van het orkest

Wij nemen een kijkje achter de schermen van het symfonisch orkest. Strijkers, blazers en slagwerk behoren tot de vaste kern. Af en toe krijgen ze het gezelschap van nog andere instrumenten. Wij leren ze allemaal kennen en ontdekken op welke manier ze samen spelen.

Wanneer: van dinsdag tot zaterdag
Duur: 1u30
Tarief: 
€ 90 per groep (max. 10 pers. per groep)
+ € 12,50 in het Engels

Reserveer hier