Print

muziekscholen amc

rondleidingen

Tijdens een actieve rondleiding bouwen gids en groep in de tentoonstellingszalen samen een verhaal op. Objecten uit de collectie worden samen besproken, gidsen hebben toegang tot muziekinstrumenten die mogen worden aangeraakt, uit elkaar gehaald en bespeeld. Verschillende thema's staan klaar, een algemene kennismaking kan ook. Zo wordt een actieve rondleiding in het mim telkens een unieke ervaring. Een rondleiding op maat, aansluitend bij uw educatieve project, is ook altijd bespreekbaar.

Thema's:

Kris kras door het mim

Het muziekinstrumentenmuseum is meer dan een verzameling objecten. Elk instrument heeft een eigen verhaal, vaak met andere instrumenten in een bijrol. Ook de geschiedenis van het museum en het gebouw zijn de moeite waard.

Het symfonisch orkest

We nemen een kijkje achter de schermen van het symfonisch orkest. Je komt niet alleen te weten hoe en wanneer het is ontstaan en welke instrumenten er tot de vaste kern horen, maar ook hoe die instrumenten klinken.

workshop

Een workshop speelt zich zowel af in de tentoonstellingszalen als in het Atelier, een ruimte speciaal ingericht om in groep te musiceren.

Aandacht! De workshop is beschikbaar voor maximum 45 kinderen (drie groepen).

Wanneer: alle dagen behalve maandag
Duur: 1u30

Tarief: € 90 per groep van 15 
gratis toegang voor leerlingen tot 18 jaar; € 8 p.p. voor volwassenen
+ € 12,50 in het Engels

Reserveer hier

Bereid uw leerlingen op het museumbezoek voor aan de hand van deze kleine cursus mimologie.

Speciaal aanbod: duobezoek mim - De Munt

Een dag muziek in Brussel

In het mim leggen wij een parcours af kris kras door het museum. Wij komen op onze weg de meest uiteenlopende instrumenten tegen. Afhankelijk van de aard van de instrumenten gaan wij dieper in op speeltechnieken, repertoire, bouw en geschiedenis. Wij luisteren actief naar muziekfragmenten en krijgen de gelegenheid om zelf enkele instrumenten te spelen.

Wegens renovatiewerken zal de Munt tijdens het schooljaar 2015-2016 niet toegankelijk zijn. De operavoorstellingen worden echter wel opgevoerd in andere Brusselse theaters.
Schoolgroepen krijgen de kans de Munt langs de buitenkant te bezoeken. Afspraak op het Muntplein.

Ontstaan, revolutie, brand, nieuw theater, Europees operahuis, ... om te eindigen in de Ateliers van de Munt waar via beeldmateriaal de opera tot leven komt. Op een dynamische manier schetst de gids de werking van een operahuis en het creatieproces van een operaproductie. Het accent ligt op opera als multidisciplinaire kunstvorm.
 Videobeelden van repetities en voorstellingen, allerhande documenten, maquettes, kostuums en de machinerieën in de Museale Ruimte vervolledigen deze kennismaking.

Wanneer: van dinsdag tot zaterdag

Duur: 1u30 (De Munt) + 1u30 (mim)
Tarief De Munt: € 6 p.p. (minimum 16 pers. te betalen)
Tarief mim: € 90 per groep van 15  + toegang (gratis voor leerlingen tot 18 jaar, € 8 p.p. voor volwassenen) + € 12,50 in het Engels

Voor dit duobezoek is reservatie verplicht via De Munt: klik hier