Print

muziekscholen amv

Rondleiding

Afhankelijk van het gekozen thema leggen de kinderen tijdens een actieve rondleiding samen met een gids een bepaald parcours af in de tentoonstellingszalen. Kijken, luisteren en doen is de boodschap. Naast de collectiestukken en een verzameling luisterfragmenten zijn er muziekinstrumenten voorhanden die aangeraakt, uit elkaar gehaald en gespeeld kunnen worden. Voor velen een unieke ervaring!

Thema's:

Kris kras door het mim

Het Muziekinstrumentenmuseum is meer dan een verzameling objecten. Elk instrument heeft een eigen verhaal, vaak met andere instrumenten in een bijrol. Ook de geschiedenis van het museum en het gebouw zijn de moeite waard.Rond de wereld in 80 minuten

Instrumenten van het orkest

In een symfonisch orkest spelen strijkers, blazers en slagwerk samen. Op deze tocht door het mim komen wij alle symfonische instrumenten tegen en leren zo hoe elke muzikant een rol speelt in het orkest.

Workshop

De viool behoort tot de familie van de snaarinstrumenten, meer bepaald de kant van de strijkers. De piano is ook een snaarinstrument maar van een heel andere kant. Het accordeon hoort bij de clan van de instrumenten die met lucht werken, maar blazen kan je er niet op. De trommel en de klok zijn beide slaginstrumenten en toch behoren zij niet tot dezelfde familie. Deze workshop is een inwijding in de diepste familiegeheimen van instrumenten. Hij speelt zich af in de tentoonstellingszalen en in het Atelier, een ruimte speciaal ingericht om in groep te musiceren.

Opgelet! De workshop is beschikbaar voor maximum 45 kinderen (3 groepen).

Wanneer: alle dagen behalve maandag
Duur: 1u30
Tarief: € 90 per groep (max. 15 pers. per groep)
+ € 12,50 in het Engels

Reserveer hier