PrintMail this page

muziekscholen amv

actieve rondleiding 

Afhankelijk van het gekozen thema leggen de kinderen tijdens een actieve rondleiding samen met een gids een bepaald parcours af in de tentoonstellingszalen. Kijken, luisteren en doen is de boodschap. Naast de collectiestukken en een verzameling luisterfragmenten zijn er muziekinstrumenten voorhanden die aangeraakt, uit elkaar gehaald en gespeeld kunnen worden. Voor velen een unieke ervaring!

Wanneer: alle dagen behalve maandag
Duur: 1u30
Tarief: € 90 per groep  (max. 15 pers. per groep)
+ € 12,50 in het Engels

Start de reservatieprocedure met onze infofiche.

Kris kras door het mim

Het Muziekinstrumentenmuseum is meer dan een verzameling objecten. Elk instrument heeft een eigen verhaal, vaak met andere instrumenten in een bijrol. Ook de geschiedenis van het museum en het gebouw zijn de moeite waard.Rond de wereld in 80 minuten

Rond de wereld in 80 minuten

Eerst maken wij een voorstelling mee van de opera van Sichuan. Even later zitten wij tussen de muzikanten van de gamelan en dan weer luisteren wij naar de oeroude verhalen van een Afrikaanse koraspeler.

Boem, knal, en toen was er geluid

Hoe ontstaat geluid? In ons muzieklaboratorium vermengen wij druppeltjes trilling met een geutje resonantie. Nog wat geluidsgolven erbij, een smak ritme en ... achteruit voor het explosieve resultaat!

Instrumenten van het orkest

In een symfonisch orkest spelen strijkers, blazers en slagwerk samen. Op deze tocht door het mim komen wij alle symfonische instrumenten tegen en leren zo hoe elke muzikant een rol speelt in het orkest.

workshop

Een workshop speelt zich zowel af in de tentoonstellingszalen als in het Atelier, een ruimte speciaal ingericht om in groep te musiceren.

Wanneer: alle dagen behalve maandag
Duur: 1u30
Tarief: € 90 per groep (max. 15 pers. per groep)
+ € 12,50 in het Engels

Start de reservatieprocedure met onze infofiche.

Instrumentenfamilies

De viool behoort tot de familie van de snaarinstrumenten, meer bepaald de kant van de strijkers. De piano is ook een snaarinstrument maar van een heel andere kant. Het accordeon hoort bij de clan van de instrumenten die met lucht werken, maar blazen kan je er niet op. De trommel en de klok zijn beide slaginstrumenten en toch behoren zij niet tot dezelfde familie. Deze workshop is een inwijding in de diepste familiegeheimen van instrumenten. Hij speelt zich af in de tentoonstellingszalen en in het Atelier, een ruimte speciaal ingericht om in groep te musiceren.

Opgelet! De workshop is beschikbaar voor maximum 45 kinderen (3 groepen).