Print

secundair onderwijs - actieve rondleiding

secundair onderwijs actieve rondleiding

Gedurende anderhalf uur bouwen gids en groep samen een verhaal op in de tentoonstellingszalen. Objecten uit de collectie worden samen besproken, gidsen hebben toegang tot muziekinstrumenten die mogen worden aangeraakt, uit elkaar gehaald en bespeeld. Verschillende thema's staan klaar, een algemene kennismaking kan ook. Zo wordt een actieve rondleiding in het mim telkens een unieke ervaring, afgestemd op de interesses en vaardigheden van de deelnemers.

Wanneer: alle dagen behalve maandag
Duur: 1u30
Tarief: € 90 per groep (max. 15 pers. per groep)
+ € 12,50 in het Engels of Duits

Reserveer hier

Bereid uw leerlingen op het museumbezoek voor aan de hand van onze kleine cursus mimologie!

thema's

  • Ontdek het mim
  • Het symfonisch orkest
  • Visite-découverte (rondleiding in het Frans)

meer over de thema's

Speciaal aanbod: duobezoek mim - De Munt

Een dag muziek in Brussel

In het mim leggen wij een parcours af kris kras door het museum. Wij komen op onze weg de meest uiteenlopende instrumenten tegen. Afhankelijk van de aard van de instrumenten gaan wij dieper in op speeltechnieken, repertoire, bouw en geschiedenis. Wij luisteren actief naar muziekfragmenten en krijgen de gelegenheid om zelf enkele instrumenten te spelen.

In De Munt worden wij ondergedompeld in de onuitputtelijke operawereld. Ontstaan, revolutie, brand, nieuw theater, Europees operahuis, ... om te eindigen in de Ateliers van de Munt waar via beeldmateriaal de opera tot leven komt. Op een dynamische manier schetst de gids de werking van een operahuis en het creatieproces van een operaproductie. Het accent ligt op opera als multidisciplinaire kunstvorm.
 Videobeelden van repetities en voorstellingen, allerhande documenten, maquettes, kostuums en de machinerieën in de Museale Ruimte vervolledigen deze kennismaking.

Wanneer: van dinsdag tot zaterdag 

Duur: 1u30 (De Munt) + 1u30 (mim)
Tarief De Munt: € 6 p.p. (minimum bedrag 
 96)

Tarief mim: € 90 per groep (max. 15 pers. per groep)

+ € 12,50 in het Engels of Duits

Voor dit duobezoek is reservatie verplicht: klik hier of 02 229 13 73