PrintMail this page

volwassenen thema's

 

  • Ontdek het mim

Het Muziekinstrumentenmuseum is meer dan een verzameling objecten. Elk instrument heeft een eigen verhaal, vaak met andere instrumenten in een bijrol. Ook de geschiedenis van het museum en het gebouw zijn de moeite waard.

  • Muziek en spiritualiteit

Altijd en overal heeft muziek een belangrijke rol gespeeld in de dialoog tussen de mens en het Hogere (en zijn angst voor het Lagere). Wij bekijken instrumenten met die speciale functie, de symboliek erachter en het specifieke gebruik ervan in een waaier van culturen. Het muziekinstrument: medium tussen het zichtbare en het onzichtbare.

  • Geschiedenis van het orkest

De geschiedenis van het orkest hangt nauw samen met de oorspronkelijke functie van de muziekinstrumenten en hun plaats in de maatschappij. Wij reconstrueren het verhaal van het orkest, van de stadsmuzikanten uit de Renaissance tot de symfonische mastodonten van de 19de eeuw.

  • Rond de wereld in 80 minuten

Het mim toont instrumenten uit meer dan 50 landen verspreid over alle continenten. Russische accordeons, Indische sitars, Afrikaanse trommels en andere etnische instrumenten komen aan bod.

  • Traditionele muziek in BelgiĆ«

Ons land heeft een rijke traditie aan volksmuziek. Herontdek ooit courante instrumenten van bij ons zoals de doedelzak, de hommel, de viool en trommels. De mooie muziek, sagen en legendes krijgt u er gratis bij.

terug naar de vorige pagina